KIZIL GEYİKLERE YEM VERİLDİ

Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından ormanda yiyecek bulmakta zorlanan kızıl geyikler için Belediye Başkanımız Suphi DAŞTAN kızıl geyiklerin yemleme bölgesine yem bıraktı.
Nesli tükenmek üzere olan Kızıl geyiklerden 1989 yılında 3 tanesinin ilçemiz ormanları içerisine kurulan üretme istasyonunda yetiştirilerek, 2008 yılında doğaya bırakıldığını ifade eden Daştan ‘’İlçemiz ormanlarında doğal ortamlarına ayak uyduran kızıl geyiklerin sayısı artmaya devam ediyor. Yaklaşık 30 tane olduğu tahmin edilen geyikler kış mevsiminde özellikle kar yağışlarının yoğun olduğu şu günlerde yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Kış şartlarının olumsuz etkilerini en aza indirmek için ilçemiz ormanlarında yaşayan kızıl geyiklerin kendi doğal ortamlarına, özel üretilen geyik yemlerini bırakıyoruz. Kış mevsimi boyunca da ekiplerimiz düzenli olarak yemleme çalışmalarını sürdürüyor’’ dedi.

KIZIL GEYİKLERE YEM VERİLDİ - Akdağmadeni Belediyesi

kizil-geyiklere-yem-verildi,