MADEN OCAĞI İŞÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ!
İlçemiz sınırları içerisinde uzun yıllardan beri faaliyet gösteren maden ocağının kapatılmasıyla   birlikte zor durumda kalan yaklaşık 150 maden işçisi bugün itibariyle eylem başlattılar. Belediye meydanında başlatılan eylem sonrasında Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN maden işçilerini ziyaret ederek maddi ve manevi olarak uzun yıllardan  beri yıpranan işçilerimizin yanındayız. Sürecin takipçisi olacağız.’’ dedi.

Belediye meydanında işçilerle bir süre konu hakkında değerlendirme yapan  Başkanımız Nezih YALÇIN daha sonrasında maden işçilerini Akdağmadeni Belediyesi'ne davet ederek maden ocağı şirketi yetkilileri, belediyemizin kurum avukatı, SGK yetkilileri ile birlikte durum hakkında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda maden işçileri 3 aydan beri maaş alamadıklarını ve geçmişe dönük alacaklarının da ödenmediğini ifade etti. Maden ocağının kapatılmasıyla birlikte zor günlerin kendilerini beklediğini söyleyen işçiler hiçbir sosyal haklarının da kendilerine verilmediğini belirttiler. Toplantıda konuşan Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN şu ifadelere yer verdi. ‘’İlçemizde birçok ailenin geçim kaynağı olan maden ocağında yaşanan bu olumsuzlukların giderilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Maden işçilerimizin emeklerinin karşılığı ne ise kendilerine verilmesi gerekiyor. İşçi kardeşlerime çıkış verilirken tüm haklarından vazgeçmelerinin istenmesi de olayın diğer bir olumsuz tarafıdır. Bundan sonra ki süreçte olayın takipçisi olarak maden işçilerimizin haklarının verilmesi noktasında girişimlerimiz olacak. Belediye olarak tüm işçi kardeşlerimizin yanındayız’ ’dedi.

MADEN OCAĞI İŞÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ - Akdağmadeni Belediyesi
maden-ocagi-iscilerimizin-yanindayiz-yozgat-akdagmadeni-belediye