PROF.DR.NİHAT HATİPOĞLU AKDAĞMADENİ'NDE

Akdağmadeni Belediyesi’nin  düzenlemiş olduğu  program kapsamında Akdağmadeni’ne  gelen ilahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Akdağmadeni’nde   yoğun ilgi ile karşılandı.
Akdağmadeni Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programı Belediye Başkanı Suphi Daştan, İlçe Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, İlçe Müftüsü Cemil Alıcı, AK Parti ilçe Başkanı Önder Gürel ve yaklaşık 2 bin vatandaş izledi. Konferansı dinlemek için salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar, saatler öncesinden salondaki yerlerini aldılar.
     Vatandaşların yoğun sevgi gösterisi ile sahneye çıkan Prof. Nihat Hatipoğlu “ El-Metin (sav)” konulu konferans verdi. Hatipoğlu konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) sıfatlarından olan El-Metin (S.A.V) (sarsılmaz, kudret ve kuvvet sahibi)’den bahsetti. Peygamberin yol gösterici olduğunu belirten Hatipoğlu, konuşmasında; "Bizim özgürlüğümüz dünyamız ve ahiretimiz ama her şeyimiz Allah'ımız ve Resulümüzdür, yüce Allah bizi bundan ayırmasın kendine kul, habibine Allah bizleri ümmet eylesin. Bizim önderlerimiz belli, biz Hz. Muhammed’e tutkunuz, onun yolunu yol edinmişiz, O'nun sevdiğini sevmişiz, O'nun uzak olduğundan uzak olmuşuz, biz O'na teslim olmuşuz. Bu imanın bir gereğidir ve bizim imanımız böyle bir imandır, sallantıda olan bir iman değildir. Hazreti Ebubekirleri, Hazreti Ömerleri, Hazreti Osmanları, Hazreti Alileri, Hazreti Hasan ve Hüseyinleri bizlere sevdiren Hazreti Muhammed'dir." ifadelerine yer verdi.
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve vatandaşlar hep birlikte el açıp dua ettiler. Hatipoğlu “bu güzel programı düzenleyerek bizi sizlerle buluşturan kıymetli Belediye Başkanımız Suphi Daştan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diyerek programını sonlandırdı.
 Konferansın sonunda Belediye Başkanı Suphi Daştan, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na günün anısına Akdağmadeni’nin sembollerinden oluşan tabloyu hediye etti. Daha sonrasında Akdağmadeni Belediyesi tarafından yaptırılan Ahşap Cami ve Şanlı Bayrak anıtını ziyaret eden  Hatipoğlu ve ekibi  beğenilerini sunarak ilçeden ayrıldılar.

Program sonrasında düzenlenen konferans ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Suphi Daştan ‘’ Değerli Hocamız Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu Akdağmadeni’nde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Belediyemiz tarafından düzenlene bu organizasyonda salonumuzu dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Görünen o ki değerli hocamızı Akdağmadeni’nde seven binlerce vatandaşımız var hocamızda Akdağmadeni’nde oluşan bu güzel ortamı çok sevdi. Sayın Nihat Hatip Oğluna ilçemize gösterdiği ilgi ve bizlere yaşattığı bu güzel gün için teşekkür ediyorum.’’ dedi

PROF.DR.NİHAT HATİPOĞLU AKDAĞMADENİ'NDE - Akdağmadeni Belediyesi

prof-dr-nihat-hatipoglu-akdagmadeni-nde,